Anda di sini

Stesen LRT KL Sentral kini dikenali sebagai LRT KL Sentral redONE

Advertisement
Farid (dua kanan) dan Fa’izah bersama pegawai tinggi lain dari kedua-dua syarikat pada majlis pelancaran media Stesen LRT KL Sentral redONE.
Farid (dua kanan) dan Fa’izah bersama pegawai tinggi lain dari kedua-dua syarikat pada majlis pelancaran media Stesen LRT KL Sentral redONE.

Oleh Yovinka Devi

KUALA LUMPUR: redONE Network Sdn Bhd (redONE), secara rasmi mengumumkan perkongsian strategik dengan Prasarana Integrated Development Sdn Bhd semalam yang melibatkan penjenamaan semula KL Stesen LRT Sentral sebagai stesen LRT ‘KL Sentral redONE’. 

Perkongsian itu adalah sebahagian daripada perjanjian Hak Penamaan Stesen (SNR) selama lima tahun antara redONE dan Prasarana Integrated Development. 

Kerjasama ini dikatakan sebagai cerminan komitmen redONE untuk meningkatkan kehadiran jenamanya dan terus berhubung dengan pengguna di Lembah Klang. 

Hab pengangkutan KL Sentral memberi perkhidmatan kepada penumpang dengan menghubungkan mereka ke Transit Aliran Ringan (LRT), Transit Aliran Massa (MRT), Laluan Rel Ekspres (ERL) dan Keretapi Tanah Melayu (KTM), termasuk laluan terus ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). 

Dengan penjenamaan semula Stesen LRT KL Sentral sebagai Stesen LRT KL Sentral redONE, redONE boleh mempamerkan jenamanya dengan ketara kepada khalayak yang lebih besar di Lembah Klang, membantu meningkatkan kesedaran khususnya dalam kalangan pengguna pengangkutan awam. 

Ketua Pegawai Eksekutif redONE, Farid Yunus, berkata: “Perkongsian ini membolehkan kami memajukan jenama kami lebih jauh kepada berjuta-juta pengguna yang melalui stesen itu setiap hari dan seterusnya mengukuhkan kehadiran kami di Lembah Klang. 

"Kami sangat menyokong pengangkutan awam dan mengurangkan kos sara hidup pengguna, itulah sebabnya, di redONE, kami menyediakan pelan pascabayar mampu milik dari serendah RM8 sebulan." 

Menurut Yunus, kumpulan B40 dan M40 di Lembah Klang akan menjadi tumpuan redONE untuk beberapa tahun akan datang.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Prasarana Integrated Development Fa'izah Khairuddin berkata kerjasama dengan redONE menandakan pencapaian penting bagi syarikatnya, menekankan keupayaannya dalam menyediakan segmen pelanggan yang disasarkan dan platform untuk keterlihatan jenama yang tinggi kepada rakan kongsinya, serta pameran, komitmennya terhadap produk/kempen yang lebih inovatif dan perkongsian jangka panjang. 

“Dengan bergabung tenaga dengan redONE, kami yakin kami akan meningkatkan pengalaman keseluruhan untuk berjuta-juta penumpang dan pengembara sambil membuka jalan baharu untuk keterlihatan jenama dan penglibatan bagi MVNO terbesar di ASEAN. 

“Kami mengharapkan perkongsian yang berjaya yang akan membentuk landskap masa depan pengangkutan awam di Lembah Klang,” kata Fa’izah. 

Pada tahun 2022, redONE turut memperkenalkan kempen redRIDER, kerjasama dengan Rapid KL untuk menggalakkan penggunaan pengangkutan awam.

Nama Stesen LRT KL Sentral redONE yang dijenamakan semula akan kelihatan di seluruh kawasan utama stesen dan di sepanjang laluan Kelana Jaya, termasuk papan tanda dan peta serta di atas kereta api, berkuat kuasa serta-merta.

“Dengan SNR, syarikat tersebut kini mempunyai hubungan langsung ke arah penambahbaikan pengangkutan awam,” tambah Fa’izah.
 

Advertisement