Anda di sini

tvUB

Advertisement
Embedded thumbnail for Petros: Stesen bahan api bersepadu pertama di Malaysia kini beroperasi

Stesen bahan api bersepadu Petros yang pertama seumpamanya di Malaysia kini beroperasi.

Embedded thumbnail for Tengkorak di Muzium Budaya Borneo, bukti kewujudan manusia purba di Gua Niah

RANGKA tulang manusia purba berusia kira-kira 40,000 hingga 50,000 tahun yang ditemui di Gua Niah kini dipamerkan di Muzium Budaya Borneo di Kuching.

Embedded thumbnail for Ibu bapa Eric Chang Wei Jie yang masih hilang disyaki dibunuh dilihat bersembahyang di jeti Muara Tebas

bu bapa Eric Chang Wei Jie yang masih hilang disyaki dibunuh dilihat bersembahyang di jeti Muara Tebas, Kuching pada petang Selasa (15 Mac 2022).

Pasangan terbabit ditemani tiga ahli keluarganya tiba di jeti tersebut pada pukul 4.45 petang dengan diiringi beberapa anggota polis.

Embedded thumbnail for Ibu Eric menangis di jeti Muara Tebas

Ibu kepada kanak-kanak hilang, Dynasty Chang Ka Hui, tidak dapat menahan kesedihan susulan kehilangan anaknya apabila tiba di Jeti Muara Tebas, Kampung Muara Tebas, Kuching pada Isnin (14 Mac 2022).

Embedded thumbnail for ‘Baruk’ 100 tahun tersergam kukuh di Bau

Berusia lebih 100 tahun, Baruk di Kampung Gumbang, Bau masih tersergam indah.

Baruk yang terletak kira-kira 16 kilometer dari Pekan Bau dipulihara oleh penduduk kampung agar warisan sejarah ini kekal segar untuk tatapan generasi muda.

Embedded thumbnail for Sedap mi kampua Sadiqin Lim!

Memiliki rasa keaslian mi kampua Sibu, hasil tangan Sadiqin Lim mendapat sambutan penduduk bandar raya Kuching. Selain menyajikan mi kampu halal, dia yang berniaga di Batu Lintang, turut menyajikan Bak Kut Teh halal.

Embedded thumbnail for Muzium Budaya Borneo memukau mata pengunjung

Rata-rata pengunjung pada hari pertama pembukaan Muzium Budaya Borneo di Kuching berpuas hati dengan pengalaman baharu dan menyeronokkan diperolehi mereka setelah memasuki ruang pameran.

Advertisement