Anda di sini

SME Corp. Malaysia sumbang RM 10,000 kepada Dana Kemanusiaan Palestin Media Prima 

Advertisement
Ketua Pegawai Eksekutif SME Corp. Malaysia Rizal Nainy (dua dari kanan), menyerahkan cek RM10,000 kepada Pengerusi Kumpulan Media Prima Bhd Datuk Seri Dr Syed Hussian Aljunid (kiri) untuk diberikan kepada Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima. Turut kelihatan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Datuk Ewon Benedick (tiga kanan).
Rizal (dua dari kanan), menyerahkan cek RM10,000 kepada Syed Hussian (kiri) untuk diberikan kepada Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima. Turut kelihatan Ewon (tiga kanan).


Oleh Nurin Abdullah


KUALA LUMPUR: SME Corp. Malaysia telah menyumbang RM10,000 kepada Dana Kemanusiaan Palestin Media Prima.

Majlis itu diadakan untuk meraikan rakan kongsi strategik SME Corp. Malaysia yang telah membantu perbadanan dalam meningkatkan pembangunan PKS. 

Acara itu membolehkan SME Corp. Malaysia mengukuhkan hubungan dan kerjasama antara rakan strategik yang terdiri daripada kementerian, agensi dan sektor swasta.

Ketua Pegawai Eksekutif SME Corp. Malaysia Rizal Nainy berkata, sumbangan itu adalah tanda sokongan dan solidariti mereka dengan rakyat Palestin yang sejajar dengan semangat Madani Malaysia untuk memperjuangkan keamanan global.

"Kami mempunyai keyakinan bahawa dana MPB akan berkesan sampai kepada rakyat Palestin yang memerlukan," katanya.

“Sumbangan daripada SME Corp kepada Dana Kemanusiaan Palestin Media Prima ini merupakan satu peristiwa penting. 

“Ini menunjukkan dedikasi mereka untuk melaksanakan perubahan yang membina dan kesediaan mereka untuk melibatkan diri dalam kerjasama masa depan dengan organisasi lain.

"Kami juga menjangkakan bahawa ini akan menggalakkan lagi kerjasama dengan Media Prima, khususnya dalam pertumbuhan perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PKS)," kata eksekutif itu.

Sebagai pengerusi konglomerat media Media Prima Bhd (MPB), Datuk Seri Dr Syed Hussian Aljunid dipilih untuk menerima cek itu bagi pihak pertubuhan itu.

Rizal menyatakan sumbangan 'wakalah' daripada SME Corp. Malaysia telah diperuntukkan kepada dua institusi tahfiz yang terletak di Taman Keramat, Kuala Lumpur: Maahad Tahfiz Al-Quran Misbahul Falah dan Maahad Tahfiz Darul Muhibbin.

Hadir sama Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Datuk Ewon Benedick.

MPB secara konsisten menunjukkan komitmennya untuk memberikan sokongan kepada individu dan mangsa yang terjejas akibat peristiwa dahsyat di Palestin.

Advertisement