Anda di sini

Alumni ITM Cawangan Sarawak 1973-1977 adakan majlis pertemuan semula 23-24 Sept

Advertisement
Ismail (duduk tengah) bersama jawatankuasa pengelola yang lain bagi majlis pertemuan semula alumni ITM Cawangan Sarawak kumpulan 1973 hingga 1977.
Ismail (duduk tengah) bersama jawatankuasa pengelola yang lain bagi majlis pertemuan semula alumni ITM Cawangan Sarawak kumpulan 1973 hingga 1977.

KUCHING: Alumni ITM Cawangan Sarawak bagi kumpulan 1973 hingga 1977 akan mengadakan majlis pertemuan semula serta sambutan ulang tahun ke-50 institusi tersebut di Sarawak pada 23 dan 24 September ini. 

Pengerusi jawatankuasa pengelola Dato Ismail Abang Saufi berkata, majlis pertemuan semula alumni tahun ini lebih bermakna kerana juga merupakan ulang tahun Jubli Emas ITM di Sarawak yang ditubuhkan pada 1973. 

"Ahli kami terdiri daripada kumpulan perintis dan kami berada di sana ketika semuanya bermula. 

"Kewujudan yang dikongsi bersama Maktab Perguruan Batu Lintang ketika itu, bilik darjah kayu, tempat tinggal yang sempit dan semangat setiakawan yang tinggi menjadikan pertemuan semula ini lebih bermakna," katanya dalam kenyataan hari ini. 

Ujar Ismail lagi, tahun ini seramai 118 alumni berjaya dikumpulkan, jumlah tertinggi yang pernah dicapai sejak 2015. 

Tahun ini katanya, ahli-ahli alumni akan berkumpul di bandar raya Kuching selama dua hari pada 23 dan 24 September. 

Selain jamuan malam, ahli-ahli alumni juga akan mengadakan lawatan ke Serikin dan Bau dan pemanduan melalui kampus lama Batu Lintang diakhiri dengan makan malam pada 24 September di Hotel Waterfront, Kuching. 

Majlis istimewa ini juga menurut Ismail akan menjadi satu peristiwa penting kepada Kuching dan negeri Sarawak khususnya. 
 

Advertisement