Anda di sini

Suri rumah dari Sarawak menangi RM17.3 juta Toto 4D Jackpot 1

Advertisement
Gambar hiasan

KUCHING: Seorang suri rumah warga Sarawak berusia 53 tahun telah memenangi RM17.3 juta Toto 4D Jackpot 1 selepas mempertaruhkan nombor pendaftaran kereta rakan dan miliknya.

Suri rumah itu menyertai pemenang bertuah lain dari Melaka, Selangor dan Sabah berkongsi jumlah kemenangan RM22.9 juta pada 9 September lalu.

Suri rumah yang memenangi bahagian terbesar jackpot, memberitahu STM Lottery Sdn Bhd bahawa dia hanya bermain apabila dia mempunyai keinginan untuk melakukannya.

“Saya pergi ke bandar lain untuk melawat saudara-mara dan kebetulan saya juga pernah berjumpa rakan saya yang sedang menikmati percutian di sana.

"Kebetulan seperti ini jarang berlaku jadi saya telah memutuskan untuk bertaruh nombor pendaftaran kereta kami, 9861 dan 3856, dan ia ternyata menjadi pasangan nombor 4D yang membuatkan saya menang," katanya.

Suri rumah itu berkata dia masih belum merancang bagaimana untuk membelanjakan wang itu tetapi berhasrat membeli hadiah yang sangat bagus untuk rakannya yang nombor pendaftaran keretanya memberi inspirasi kepadanya untuk membeli nombor Jackpot.

Tiket Sistem 11 miliknya memenangi RM17,340,445.75 dan bonus System Play sebanyak RM3,024.

Pemenang kedua dari Melaka memenangi RM3,152,808.30 dan bonus RM611 kerana turut mempertaruhkan nombor pendaftaran kereta ahli keluarganya - 1113 dan 9861 - dalam tiket i-System 12.

Pemenang berusia 45 tahun itu yang bekerja sebagai ejen insurans, berkata dia antara pemain yang hanya akan bermain permainan Toto 4D Jackpot apabila jumlah Jackpot melebihi RM10 juta.

“Sebenarnya suami saya yang memaklumkan dan bertanya sama ada saya telah bertaruh pada set nombor kegemaran saya apabila dia melihat keputusan cabutan secara langsung pada Sabtu.

"Kami berpeluk dan menjerit seperti orang gila apabila kami tahu bahawa kami telah memenangi sebahagian daripada Jackpot," katanya.

Pemenang ketiga dari Selangor memenangi RM2,040,052.30 dan bonus RM633.60 untuk pertaruhan tarikh lahir arwah ibunya dan nombor pendaftaran keretanya - 1113 dan 9861 - dalam tiket i-System 18.

Pemenang berusia 41 tahun itu yang merupakan ejen hartanah, berkata dia dimaklumkan oleh rakan-rakannya apabila pasangan nombor kemenangan itu dinihari dan dia mungkin telah memenangi Jackpot.

“Benar, saya telah memenangi Jackpot dan saya akan menggunakan wang ini untuk menjelaskan hutang saya,” katanya.

Pemenang terakhir dari Sabah memenangi RM398,630.85 dengan turut membeli tiket i-System.
 

Advertisement