Anda di sini

Rado perkenal Centrix baharu, menjelmakan keanggunan dan rekaan Berinspirasikan Gurun

Advertisement
Rado Centrix baharu didatangkan dengan elemen baharu, teknik pengeluaran yang inovatif dan estetika yang harmoni.
Rado Centrix baharu didatangkan dengan elemen baharu, teknik pengeluaran yang inovatif dan estetika yang harmoni.

KUALA LUMPUR: Bukan kebetulan bahawa Rado Centrix, dengan konturnya yang menggugah dan sensual, mengingatkan kita keindahan gurun yang mempesonakan. Sejak diperkenalkan pada tahun 2010, Rado Centrix baharu telah banyak berkembang dan terus menyerlah penyelidikan Master of Materials tanpa henti dalam elemen baharu, teknik pengeluaran inovatif serta estetika yang harmoni.

Centrix hari ini adalah yang paling elegan, dengan ketepatan dan kebolehpercayaan yang tiada tandingan disebabkan pergerakan terkini dalam kedua-dua versi automatik dan kuarza barisan produk.

Aspek luar biasa Centrix baharu kelihatan jelas pada pandangan pertama. Jam tangan ini lebih elegan dengan konturnya yang bulat, memang menggembirakan sentuhan manusia. Seramik berteknologi tinggi memakai banyak rupa yang berbeza tetapi, ia juga ringan, sejuk, dan kuat tahan.

Bukan itu sahaja, Centrix terbaru membawakan reka bentuk yang lebih lembut dan sensual yang membisikkan bukit pasir dan kenangan padang pasir. Ia datang dalam saiz yang berbeza, seperti pada barisan sebelumnya, tetapi dalam dimensi yang lebih besar sedikit, lebih ekspresif, dengan bukaan dail yang lebih luas di atas kaca yang mengalir sepenuhnya ke tepi kotak. Siri kecil berdiameter 30.5 mm manakala yang lebih besar ialah 39.5 mm. Di mana-mana, Centrix baharu merangkumi intipati dan makna pepatah "Simplicity is the soul of elegance."

Satu perincian cantik yang dilihat serta-merta ialah kristal nilam yang baharu, sedikit sfera dan bahagian tepi yang bulat. Bahagian tepi jam tangan yang tajam telah digantikan dengan kristal yang lebih lembut dan bulat yang disertakan dengan sarung (case), menyenangkan kedua-dua tangan dan mata. Salutan antireflektif telah digunakan pada kedua-dua muka kaca. Rawatan itu membolehkan pandangan yang jelas pada dail.

Dibina untuk tahan lama, Rado Centrix baharu ini menampilkan rekaan berinspirasikan gurun.
Dibina untuk tahan lama, Rado Centrix baharu ini menampilkan rekaan berinspirasikan gurun.

Sementara itu, dail datang jam tangan Rado ini terdapat dalam kemasan yang gelap dan elegan atau dalam warna perak di mana permukaan sinaran matahari sangat memikat mata.

Logo Rado lebih besar dalam Centrix baharu berbanding sebelum ini, manakala tulisan "Jubilé" membuat kemunculan semula pada model yang membawa batu berharga pada indeksnya. Perincian dipertingkatkan laser telah ditambah pada penanda sauh mahkota untuk menjadikannya lebih kelihatan. 

Sisi menegak sarung tersebut tidak lagi berbentuk silinder yang jelas tetapi dibulatkan dengan cantik, untuk mengalir dan memadankan reka bentuk keseluruhan yang lebih lembut dan dengan lancar digabungkan menjadi sarung yang direka bentuk semula, dengan geometri baharu dan tanda yang lebih sedikit, serta nombor siri yang diukir laser. 

Bahagian belakang sarung termasuk kristal nilam pada kesemua model automatik, untuk membolehkan pandangan ke dalam pada pergerakan NivachronTM-hairspring berkualiti tinggi dan self-winder mass.

Rizab kuasa ialah 48 jam dan 80 jam, masing-masing, dalam model yang lebih kecil dan lebih besar, dengan ketepatan diuji dalam lima kedudukan penuh. Versi kuarza Centrix termasuk ciri-ciri canggih mereka sendiri yang menarik, dengan teknologi cip komputer yang secara automatik mengesan dan bertindak balas kepada pergerakan atau kejutan secara tiba-tiba, dan membuat pembetulan yang diperlukan, untuk memastikan masa yang tepat. Unit kuarza ini juga tidak terjejas oleh perubahan suhu atau kelembapan.

Keharmonian visual telah disemak secara cekap pada setiap peringkat proses reka bentuk, dengan lug dan elemen gelang disesuaikan dengan kontur sarung. Gancu keluli tahan karat tiga kali ganda memberi keselamatan tambahan pada Centrix baharu. 
 

Advertisement