Anda di sini

realme C55 dilancarkan secara rasmi di Malaysia

Advertisement
 realme C55- sekarang sedia untuk pembelian. 
REBUT PELUANG: realme C55- sekarang sedia untuk pembelian. 

Oleh Yovinka Devi

KUALA LUMPUR: realme, jenama telefon pintar yang paling pesat berkembang di dunia, baru sahaja mengeluarkan realme C55 di Malaysia pada hari Selasa yang lalu (28 Mac). realme C55 hadir sebagai 'Juara Segmen', menampilkan kamera 64MP terbaik segmen, storan memori 256GB terbesar dan pengecasan pantas 33W dalam rupa bergaya dan unik yang diinspirasikan oleh reka bentuk Sunshower. Sehubungan itu, realme C55 menawarkan pengalaman mudah alih holistik pada harga berpatutan bermula RM699.

C55 ialah produk Siri C pertama yang menampilkan sensor OV64B perdana dengan saiz piksel 0.7μm dan format optik 1/2", penderia yang sama digunakan dalam Realme GT Master Edition. Jika dibandingkan dengan pendahulunya C35, C55 mempunyai 54% peningkatan dalam saiz sensor dan peningkatan 53.8% dalam kejelasan dan resolusi.

Dengan teknologi pengimejan ProLight, C55 meningkatkan resolusi dengan berkesan dan mengoptimumkan keupayaan penindasan sorotan dengan ketara, sekali gus mengekalkan lebih banyak butiran dalam keadaan cahaya malap.

realme C55 mempunyai sehingga 16GB RAM dinamik dan 256GB ROM, yang kini merupakan storan terbesar dalam segmen tersebut, dan menyokong sehingga 1TB pengembangan memori untuk pengalaman pengguna yang berpanjangan. Dengan Teknologi DRE termaju, realme C55 mengembangkan 8GB RAM sehingga 8GB untuk mencapai pengalaman seperti 16GB, memberikan pengguna pengalaman yang lancar dan lebih lancar.

 realme baharu memberikan pengalaman menyeluruh dan sekali gus memenuhi pelbagai keperluan para pengguna.
IGAUAN: realme baharu memberikan pengalaman menyeluruh dan sekali gus memenuhi pelbagai keperluan para pengguna.

Dengan memahami keperluan pengguna, C55 meningkatkan prestasi bateri dengan pengecasan SUPERVOOC 33W terpantas dalam segmen, yang boleh mengecas sehingga 100% dalam masa 63 minit sahaja. Berbanding dengan pendahulunya C35 dengan pengecasan 18W, C55 meningkatkan kelajuan pengecasan sebanyak 100% dengan ketara dengan bateri 5000mAh yang besar, memberikan pengalaman pengecasan tanpa kebimbangan.

C55 juga menampilkan bezel sudut kanan dan badan paling nipis 7.89mm dalam segmen itu, membolehkan rasa genggaman dan tangan yang selesa. Selain itu, C55 mempunyai skrin penuh 6.72 inci dengan resolusi FHD+ dan kadar penyegaran 90Hz, menghasilkan pengalaman visual yang lebih selesa.

realme akan menganjurkan realme Leap to Champion Roadshow di Sunway Velocity bermula dari 31 Mac hingga 2 April dan di Genting Highland dari 7 April hingga 9 April. Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan antaranya perjumpaan dan salam artis, cabutan bertuah, promosi jualan, pengalaman produk dan juga berpeluang memenangi hadiah sehingga RM30,000.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook rasmi realme Malaysia – https://www.facebook.com/realmeMalaysia/. 

Advertisement