Anda di sini

Peluang tanpa sempadan untuk Malaysia memperkasa perniagaan di Petal Ads Summit 2023

Advertisement
 (Dari lima kiri) Nick Zhao, Iskandar dan Mahadhir bersama-sama ahli jawatankuasa lain pada Petal Ads Summit 2023.
TANPA SEMPADAN: (Dari lima kiri) Nick Zhao, Iskandar dan Mahadhir bersama-sama ahli jawatankuasa lain pada Petal Ads Summit 2023.

KUALA LUMPUR: Peluang tanpa sempadan untuk memperkasa perniagaan dan industri tempatan bagi mempercepatkan pasaran Malaysia sangat ditekankan oleh organisasi terkemuka seperti Tourism Malaysia, Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) dan banyak lagi semasa Petal Ads Summit 2023, bertemakan 'Go Beyond,' Pergi Tanpa Sempadan'. 

Acara tersebut yang mengetengahkan landskap pengiklanan mudah alih terkini, dianjurkan oleh Huawei Malaysia dan Persatuan Digital Malaysia (MDA), dengan visi bersama untuk membina ekosistem yang lebih baik untuk perusahaan tempatan.

Petal Ads, platform pengiklanan mudah alih yang dahulunya dikenali sebagai HUAWEI Ads, mengumpulkan jenama Malaysia, rakan kongsi, pakar terkemuka dan kuasa yang berfikiran sama untuk bertukar idea dan membincangkan cabaran dalam ekonomi semasa. 

Peluang yang dibawa oleh Petal Ads untuk mempercepatkan dan mendorong usaha jenama melalui data pihak pertama dalam dunia pengiklanan pertama mudah alih diserlahkan dalam sektor seperti Perjalanan & Pengangkutan, Kewangan, E-dagang dan banyak lagi kepada khalayak global.

 Timbalan Ketua Pengarah Pelancongan Malaysia Iskandar Mirza berkongsi bahawa sidang kemuncak ini datang pada masa yang sesuai, terutamanya dalam memperkenalkan peluang digital untuk perniagaan tempatan membina pengiktirafan jenama yang lebih besar dalam kalangan pengunjung luar negara.

 “Sementara kita ‘Go Beyond, Go Borderless’, ia adalah satu kemestian untuk memanfaatkan kuasa pendigitalan dalam memacu pertumbuhan pelancongan. Dengan prestasi mengagumkan Malaysia pada 2022, kami bersedia untuk mencapai tahap baharu pada 2023 dan seterusnya,” kata Iskandar.

Menyentuh tentang iklan mudah alih untuk meningkatkan peluang tanpa sempadan, Ketua Pegawai Eksekutif MDEC Ts. Mahadhir Aziz, menyatakan bahawa ekosistem pengiklanan mudah alih yang padu menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara.

“Sama ada untuk menarik mereka di seluruh dunia ke negara kita atau untuk mengukuhkan nama jenama tempatan di luar Malaysia, persediaan ekosistem yang kukuh ini memainkan peranan penting. Bagi memacu ekonomi digital, perkongsian kolaboratif dengan pembuat keputusan yang kukuh dan sokongan kerajaan adalah penting,” kata Mahadhir.

Sementara itu, Pengarah Pertumbuhan Perniagaan Ekosistem Mudah Alih HUAWEI Malaysia Nick Zhao, berkata bahawa matlamat untuk mempersembahkan perniagaan Malaysia dengan penyelesaian komersial global yang lebih maju bukanlah untuk mewujudkan persaingan dengan platform lain, tetapi untuk menyediakan pilihan yang relevan yang sesuai dengan keperluan mereka. Oleh itu, dengan pengenalan dua penyelesaian baharu semasa Petal Ads Summit 2023, ini akan meningkatkan usaha perniagaan tempatan dalam meluaskan ketersambungan global.

Petal Ads turut melancarkan penjenamaan semula daripada HUAWEI Ads kepada Petal Ads, mempersembahkan penyelesaian yang lebih canggih dan tanpa sempadan untuk memasarkan kepada khalayak yang lebih luas. 

Dengan penjenamaan semula, Petal Ads berharap dapat membantu Malaysia mengukuhkan ekosistem pengiklanan mudah alih sambil menyumbang teknologi terkini serta penyelesaian industri mereka untuk meningkatkan ekonomi Malaysia.

Sebagai platform pemasaran pintar semua senario, Petal Ads menyediakan perkhidmatan pemasaran dan pengewangan trafik untuk pengiklan dan penerbit di seluruh dunia bagi membantu mereka mencapai pertumbuhan perniagaan dan meningkatkan nilai jenama.

 Ini dilaksanakan dengan memanfaatkan ekosistem semua senario "1+8+N" Huawei, keupayaan pemasaran aplikasi Huawei, trafik pihak ketiga premium yang besar, sumber perniagaan yang meluas dan teknologi iklan yang berkuasa.

Advertisement