Anda di sini

Natasha tidak kisah kehilangan sebahagian pengikut Instagram kerana filem Imam

Advertisement
NATASHA
NATASHA

KUCHING: Ekoran watak sebagai isteri kepada seorang imam yang mewajibkan dia memakai hijab dalam filem Imam, anak Sarawak kelahiran etnik Iban dan Bidayuh, Natasha Charmaine Rickson, 31, tidak kisah untuk kehilangan sebahagian daripada 30,000 pengikutnya  dalam laman profil Instagramnya.

Katanya, alasan berbuat demikian adalah kerana ingin tampil dengan imej yang betul dan sopan.

“Pada suatu ketika saya tidak tahu siapa pengikut saya, saya tidak mahu orang hanya bercakap atau mengeluarkan kenyataan yang tidak perlu malah melakukan apa sahaja dengan gambar saya.

"Saya hanya berhati-hati dan ingin mempengaruhi orang dengan cara yang lebih baik, ia menyamakan diri saya sebagai individu yang lebih baik.

“Saya tidak kisah dikritik apabila mengambil pendekatan itu demi watak yang ditampilkan dalam filem itu, jika dahulu pengikut 30,000, kini tinggal 1,000, saya tidak kisah.

"Tambahan pula, saya memilih untuk memuat naik gambar yang tidak seksi, terutama kerana filem itu," katanya ketika ditemui pada tayangan filem itu di sini malam tadi.

Natasha bersama beberapa peminatnya.
Natasha bersama beberapa peminatnya.

Natasha memutuskan untuk menapis lebih banyak foto yang dikongsi di media sosial.

"Insya-Allah, semuanya akan lebih baik mengikut status saya sekarang (berkahwin) dan saya perlu menjaga nama baik suami saya,” ujarnya. 

Dalam filem Imam arahan Mior Hashim Manap dan menampilkan nama besar lain seperti Datuk M. Nasir, Faizal Hussein dan Vanidah Imran, aktres berusia 31 tahun itu berkata, filem itu mengetengahkan isu agama, dan memerlukannya berpakaian sopan termasuk memakai hijab.

Menerusi skrip, Natasha yang juga pengacara TV membawakan watak isteri kepada Datuk M. Nasir sebagai Siti Nur Aisyah yang lembut tutur kata dan lemah lembut.

Filem lain yang pernah dilakonkannya termasuk Janet: Sumpah Terlarang pada 2021, diarahkan oleh Azhar Khalid. 

Natasha juga pernah berlakon dalam Penghulu Interim pada 2021 (untuk TV Awesome) dan Bukan Syurga Pilihan pada 2023 (untuk Astro Prima), antara lain.

Filem Imam telah ditayangkan pada 2 Mac 2023 dan telah memulakan tayangan perdananya di pawagam tempatan semalam.

Advertisement