Anda di sini

Anifah dilantik Penasihat Khas kepada Ketua Menteri

Advertisement
 Hajiji (kanan) menyerahkan watikah pelantikan kepada Anifah di pejabatnya di Menara Kinabalu.
WATIKAH: Hajiji (kanan) menyerahkan watikah pelantikan kepada Anifah di pejabatnya di Menara Kinabalu.

KOTA KINABALU: Mantan Menteri Luar Negeri Datuk Seri Panglima Anifah Aman dilantik sebagai Penasihat Khas Perhubungan Antarabangsa dan Pelaburan Asing kepada Ketua Menteri Datuk Seri Panglima Hajiji Haji Noor.

Anifah, 69, yang juga mantan Ahli Parlimen Kimanis menerima watikah pelantikan daripada Hajiji di pejabatnya di Menara Kinabalu di sini semalam.

Hajiji yakin pelantikan Anifah yang berpengalaman luas dalam perhubungan antarabangsa dapat membantu kerajaan negeri dalam menjalin hubungan yang baik dengan negara-negara luar dan pelabur asing selaras dengan dasar mesra pelabur.

 Hajiji (kiri) berbincang dengan Arthur (kanan) semasa kunjungan hormat itu.
BINCANG: Hajiji (kiri) berbincang dengan Arthur (kanan) semasa kunjungan hormat itu.

Sementara itu, beliau turut menerima kunjungan hormat daripada Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) Datuk Arthur Joseph Kurup.

Pada kunjungan itu, Arthur memberi taklimat ringkas mengenai projek kerjasama MOSTI dengan jabatan dan agensi negeri serta program-program yang telah dan akan dilaksanakan di Sabah.

Hajiji mahu MOSTI menerusi jabatan dan agensinya membantu Sabah dalam merancakkan lagi pembangunan bidang sains, teknologi dan inovasi, termasuk penyaluran pelbagai dana dan inisiatif yang ditawarkan oleh kementerian itu ke Sabah.
 

Advertisement