Anda di sini

Panasonic dan SP Setia berganding bahu untuk matlamat kelestarian

Advertisement
 ( Dari kiri) Pengurus Besar Kumpulan, Jabatan Jualan & Pemasaran, Panasonic Air Conditioning Malaysia Stephen Eric Khan, Ketua Negara, Life Solutions, Panasonic Malaysia Sdn Bhd Atsushi Yoshida, Suganuma, Tan dan Ketua Pegawai Strategi SP Setia Berhad Lindayani Tajudin.
BERSAMA: ( Dari kiri) Pengurus Besar Kumpulan, Jabatan Jualan & Pemasaran, Panasonic Air Conditioning Malaysia Stephen Eric Khan, Ketua Negara, Life Solutions, Panasonic Malaysia Sdn Bhd Atsushi Yoshida, Suganuma, Tan dan Ketua Pegawai Strategi SP Setia Berhad Lindayani Tajudin.

KUALA LUMPUR: Panasonic Malaysia dan SP Setia Berhad secara rasminya melancarkan kerjasama mereka untuk projek perintis serba baharu bagi meningkatkan lagi nilai kongsi mereka dalam kemampanan. 

Projek ini akan dimulakan dengan siri Barola Dalam Koleksi Rumah Musika, dilengkapi dengan pemasangan Complete Air Management System (CAMS) Panasonic di bilik tidur utama.

CAMS mengawal persekitaran dalaman secara automatik, mengesan kehadiran orang ramai dan aktiviti mereka (CO2) dan membantu memastikan semua orang selesa.

"Keupayaan kami untuk menghubungkan komuniti kami, mencipta ciri ekologi dan persekitaran hidup lestari yang memperkayakan kehidupan penduduk kami telah menjadikan jenama Setia sinonim dengan kekuatan, kebolehpercayaan dan nilai, dan ini dikuatkan lagi dengan banyak anugerah berkaitan kemampanan antarabangsa yang kami terima sejak beberapa dekad," kata Pengurus Besar Bahagian S P Setia Berhad Tan Siow Chung.

Terletak di perbandaran Setia Alam, Barola merupakan satu siri rumah teres dua tingkat yang akan siap sepenuhnya pada Disember 2024.

Menurut Siow Chung, ini bukan kerjasama pertama dengan Panasonic Malaysia kerana SP Setia Berhad juga sebelum ini memasang 800 unit penjana nanoe X Panasonic di galerinya untuk keselesaan kakitangan mereka.

Turut hadir pada acara pelancaran itu ialah Pengarah Urusan Pejabat Promosi Perniagaan QAFL (Quality Air for Life), Panasonic Corporation Ichiro Suganuma. 

Dalam satu kenyataan, beliau memberi jaminan bahawa penduduk akan dapat memastikan kualiti gaya hidup mereka dengan ruang udara yang lebih baik melalui CAMS dan berasa lebih produktif dalam keselesaan kediaman mereka.

CAMS Panasonic ialah teknologi pautan hibrid unik yang menyelaraskan pendingin hawa dan operasi pengudaraan. 

Sistem ini menggunakan algoritma sendiri dan penderia terbina dalaman untuk memantau tahap kualiti udara seperti PM2.5, CO2, suhu dalaman dan tahap kelembapan.

"Sebagai salah satu penyedia penyelesaian kualiti udara terkemuka, kami sangat teruja dengan kerjasama ini untuk mengekalkan planet kita dengan udara berkualiti melalui kecekapan tenaga," tambah Suganuma . 

Menumpukan kepada matlamat yang sama dalam kelestarian, SP Setia Berhad dan Panasonic Malaysia bersama-sama mempromosikan kualiti udara dalaman untuk kehidupan yang mampan.

Dengan penggunaan Alat Kawalan Jauh IAQ (IAQ Remote Controller), penduduk akan dapat membayangkan tahap udara sihat yang mereka bernafas dan mengawal pengurusan udara dari jauh menggunakan Aplikasi Comfort Cloud.

S P Setia adalah satu-satunya pemaju Malaysia yang menerima 15 Anugerah World Gold Prix d’ Excellence, FIABCI oleh Persekutuan Hartanah Antarabangsa (FIABCI) dan menduduki tempat No.1 dalam Anugerah Pembangun Hartanah Terbaik The Edge Malaysia untuk kali ke-14 pada 2022.

Kerjasama dengan Panasonic ini adalah sebahagian daripada usaha berterusan S P Setia untuk menembus cara untuk menambah baik dan menperkayakan penduduk dengan kualiti hidup yang lebih baik.
 

  • oleh
  • Advertisement