Anda di sini

Honda Civic e:HEV RS varian baharu di pasaran Malaysia 

Advertisement
HEV RS.
PELANCARAN: (Dari kiri) Sarly Adle Sarkum, Presiden & Ketua Pegawai Operasi Honda Malaysia Sdn Bhd dan Hironobu Yoshimura, Pengarah Urusan & Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia Sdn Bhd pada Pelancaran The Civic e:HEV RS.

SELANGOR: Honda Malaysia telah merasmikan Civic e:HEV RS, varian baharu dalam barisan Civic, diperkayakan oleh penjana kuasa 2.0L e:HEV baharu.

Varian ini menyertai kumpulan model Honda e:HEV yang semakin berkembang termasuk City, City Hatchback dan All-New HR-V.

"Awal tahun ini, kami mengalu-alukan generasi ke-11 Civic ke pasaran Malaysia.

"Model ini mendapat sambutan hebat daripada rakyat Malaysia dengan hampir 7,000 unit terjual setakat ini dan mencapai kedudukan nombor satu dalam segmennya dengan 81 peratus penguasaan pasaran setakat September 2022.

HEV RS ditawarkan dalam empat warna berbeza.
MENARIK: Model Civic e:HEV RS ditawarkan dalam empat warna berbeza.

"Ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada pelanggan kami dan khususnya, peminat Civic atas kepercayaan berterusan mereka terhadap jenama Honda," kata Hironobu Yoshimura, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia.

Daripada Paparan Aliran Kuasa yang mesra alam kepada sistem yang mengurangkan bunyi persekitaran, terdapat banyak ciri yang menarik untuk peminat-peminat kereta termasuk mereka yang mencari pengalaman pemanduan yang eksklusif.

Dengan tambahan terbaharu 2.0L e:HEV powertrain yang menggabungkan dua motor elektrik, ia memberikan prestasi yang menarik dan berkuasa untuk kereta hibrid pemanduan harian. 

Justeru, varian terbaharu ini menjanjikan pengalaman pemanduan yang unggul untuk pelanggan Civic.

Selain itu, ciri-ciri di dalam Civic e:HEV RS termasuk  Pengecas Tanpa Wayar dan Kad Kunci. Kad Kunci ialah pendekatan reka bentuk yang padat, mudah dan eksklusif kepada alat kawalan jauh tanpa kunci.

 Model terbaharu ini merangkumi pelbagai ciri luaran dan dalaman yang eksklusif.
MEWAH: Model terbaharu ini merangkumi pelbagai ciri luaran dan dalaman yang eksklusif.

Terdapat juga ciri HONDA Connect, bertujuan memberi ketenangan fikiran dan akses mudah kepada maklumat kenderaan.

"Dari Januari hingga Oktober 2022, City e:HEV RS telah menyumbang 5.0 peratus jumlah jualan diikuti City Hatchback e:HEV RS (8.0 peratus) dan All-New HR-V e:HEV RS yang dilancarkan baru-baru ini turut mendapat sambutan positif daripada pelanggan kami dengan 11 peratus jumlah jualan," kataHironobu lagi. 

Dilengkapi dengan Penghantaran Pembolehubah Berterusan Elektrik (e-CVT) dan Unit Kuasa Pintar (IPU), varian Honda Hibrid baharu ini boleh mencecah sehingga 184PS output kuasa maksimum di samping tetapan penanda arasnya tork 315Nm yang mendahului segmennya dan setanding dengan model segmen D.

Ciri tambahan lain merangkumi perincian lampu depan, pemegang pintu yang lebih mewah dan penanda biru unik pada logo H. 

Untuk meningkatkan lagi rupa dan prestasi sportynya, Roda Aloi Dwi Tone 18-inci dan Penamat Paip Tunggal turut diperkenalkan dalam varian ini. 

Seperti semua model Honda, Civic e:HEV RS dilengkapi dengan set lengkap ciri keselamatan Honda SENSING. 

Ditawarkan dalam warna Ignite Red, Meteoroid Grey, Platinum White Pearl dan Crystal Black Pearl, bahagian dalam varian Honda Civic ini dilengkapi dengan Meter TFT Penuh 10.2 inci serba baharu. 

Dengan harga RM 166,500.00, kereta tersebut dilengkapi dengan Paparan Audio 9-inci dan Apple CarPlay™ tanpa wayar.
 

Advertisement