Anda di sini

Siri Flagship vivo X70 telefon pintar professional fotografi dilancarkan di Malaysia

Advertisement

KUALA LUMPUR : Jenama telefon pintar terkemuka, vivo secara rasminya melancarkan siri X70 telefon pintar fotografi profesional di Malaysia sekali gus membawa kelainan dalam aktiviti fotografi dalam peranti pintar.

Kemunculan Siri X70 yang terdiri daripada X70 dan X70 Pro menandakan babak seterusnya dalam kerjasama pengimejan antarabangsa vivo dengan ZEISS dan usaha bersama mereka untuk mencipta pengalaman fotografi mudah alih muktamad.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia, Mike Xu, sebagai perintis sekian lama dalam industri, vivo membolehkan pengguna di seluruh dunia menikmati rasa kegembiraan dengan menetapkan penanda aras baru untuk fotografi mudah alih dan inovasi telefon pintar dengan siri X70.

“Sekali lagi, kami melangkaui sempadan dengan membawakan fotografi mudah alih termaju yang luar biasa kerana kami berusaha menjadikan teknologi yang intuitif dan berfungsi untuk digunakan,”katanya dalam satu kenyataan.

Memajukan Pengimejan Mudah Alih Bersama ZEISS

Mencerminkan komitmen vivo untuk menerajui bidang fotografi telefon pintar, siri X70 dilengkapi keupayaan perisian dan perkakasan pengimejan mudah alih premium.

Menariknya, sistem kamera ini telah dibangunkan bersama dengan ZEISS, legenda dunia optik selama 175 tahun, ciri eksklusif "Gaya Potret ZEISS", yang membolehkah pengguna mengambil gambar yang mirip dengan rupa dan gaya gambar yang diambil menggunakan lensa klasik ZEISS.

Menurut Xu, telefon pintar adalah peralatan asas untuk pengguna merakam kenangan, menjadikannya gerbang digital untuk mereka menceritakan kisah sendiri dan berkongsi ciptaan tersebut dengan dunia. 

“Dengan siri X70, yang diperkasa dengan kerjasama ZEISS, vivo secara aktif menutup jurang antara fotografi mudah alih dan profesional dengan menanamkan inovasi berorientasikan pengguna dengan teknologi canggih,”katanya.

Siri vivo X70 menggabungkan ciri pengimejan terkemuka di dalam dan di luarnya, menghasilkan pengalaman fotografi intuitif yang membolehkan pengguna merakam video atau menangkap gambar yang kelihatan semula jadi. 

Siri vivo X70 yang mempunyai lensa yang diperakui sesuai dengan selaput ZEISS T* Coating juga membantu mengurangkan pantulan dan meningkatkan penghantaran cahaya untuk mengurangkan bayangan, cahaya sesat dan artifak gambar lain yang tidak berguna, bagi gambar dan video yang kelihatan menakjubkan.
 
Logo ZEISS dan label ZEISS T* Coating yang dikenali ramai telah dicap pada susunan kamera belakang siri X70, sementara tanda dagangan ZEISS Vario-Tessar telah terukir halus pada panel lampu suluh yang menonjol.
 
Untuk spesifikasi kamera pula, seluruh barisan X70 memiliki kamera hadapan 32MP; X70 Pro memiliki susunan empat kamera belakang (50MP + 12MP+ 12MP + 8MP), dan X70 pula memiliki sistem tiga kamera belakang (40MP + 12MP + 12MP).

Selain bokeh berputar Bokar Portait Style yang diraikan oleh jurugambar di seluruh dunia, vivo telah melengkapkan tiga ciri Gaya Potret ZEISS yang mengagumkan yang  diilhamkan oleh lensa klasik ikonik Distagon, Planar dan Sonnar. 

Gaya "Distagon" memberikan rupa anamorfik dan menawarkan kesan perspektif dinamik untuk seni bina kritis dan fotografi dalaman yang sama sperti estetika filem Hollywood. 

Adaptasi "Planar" pula memperkenalkan kesan bokeh klasik, mendedahkan perwatakan sebenar dan menyampaikan ekspresi asli melalui fotografi potret. 

Manakala, mod "Sonnar" terkenal dengan bokehnya yang licin, menjadikannya sangat sesuai untuk potret yang memerlukan kedalaman dan kejelasan untuk mendokumenkan peristiwa yang tidak dapat dilupakan.

Penstabil Gimbal Dipertingkat 3.0 dan Mod Malam untuk Estetika Visual

Siri X70 turut merangkumi teknologi baru dan lelaran terkini ciri-ciri fotografi dan videografi berbilang-modal ikonik vivo, membolehkan pengguna memperlihatkan kreativiti mereka secara mendalam dalam definisi tinggi serta menghasilkan kandungan pelbagai media yang jelas tanpa kompromi terhadap kualiti.
 
Kedua-dua varian X70 Pro dan X70 memiliki Gimbal Kamera Ultra-Pengesanan, yang ditambah dengan teknologi Penstabil Gimbal 3.0 untuk pengguna menangkap gambar atau video yang stabil apabila di dalam pergerakan dinamik. 

Siri ini dilengkapi dengan teknologi Penstabil Video Ultra 5-Paksi VIS yang menggabungkan Penstabilan Imej Optik (OIS) yang dipertingkatkan dengan Penstabilan Imej Elektronik (EIS) untuk mengalihkan paksi-X/Y dengan putaran paksi-Z untuk kestabilan di setiap arah.

Sebagai pelengkapan kepada keupayaan pengimejan kedua-dua telefon pintar ini, vivo telah menambah lagi pelbagai ciri fotografi dan videografi berbilang-modal  iaitu Real-Time Extreme Night Vision, Super Night Video, Pure Night View, Pro Cinematic Mode dan banyak lagi yang khas untuk pengguna memanfaatkan kebolehan dan meneroka pelbagai estetika visual baru.
  
Vivo X70 Pro dan X70 menggunakan cip MediaTek Dimensity 

Kedua-dua Vivo X70 Pro dan X70 menggunakan cip MediaTek Dimensity 1200-vivo yang memberikan prestasi CPU dan GPU yang tiada tandangan lagi. Pemproses cekap-tenaga bersepadu ini membolehkan pengguna untuk memanfaatkan sepenuhnya sambungan 5G setiap hari , manakala LPDDR4X dan UFS 3.1 juga membantu menyediakan pelaksanaan penyimpanan yang pantas.
 
X70 Pro dan X70 masing-masing dilengkapi dengan bateri 4,450 mAh (TYP) dan 4,400 mAh (TYP), dan disekalikan bersama pengecas piawai vivo (FlashCharge 11V / 4A) yang menyokong teknologi FlashCharge 44W untuk prestasi jangka panjang . 
Peranti X70 Pro dan X70 dilengkapi dengan paparan 6.56-inci yang mampu mencapai kadar penyegaran 120Hz dan kadar respon 240Hz untuk menatal dan melihat dengan lancar.

Reka bentuk kekal dan binaan futuristik

Untuk memenuhi harapan sebagai telefon pintar fotografi profesional muktamad, vivo telah berusaha sepenuhnya untuk siri X70 dan memastikan gaya abadi, serta binaan yang mengagumkan.

Fluorite AG merupakan proses reka bentuk perindustrian revolusioner yang dikembangkan oleh vivo telah digunakan untuk menyelaputi peranti siri X70 dalam kaca kristal dengan permukaan prismatik yang memancarkan kesan pendarfluor di bawah cahaya.
 
Model X70 Pro dan X70 boleh didapati dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn. 

Tawaran Pra-tempah menarik disediakan

X70 Pro dan X70 masing-masing boleh didapatkan dengan harga RM3,299 dan RM2,499. 

Bagi yang berminat, mereka boleh membuat pra-tempahan peranti tersebut melalui pelbagai platform sehingga 1 Oktober 2021, dengan hadiah percuma* eksklusif bernilai sehingga RM799 untuk X70 Pro dan RM599 untuk X70.

Pelanggan pra-tempahan peranti ini juga layak untuk menerima perkhidmatan vivo Protection Plus, yang menyediakan Jaminan Lanjutan 1-Tahun dan Perlindungan Keretakan Skrin 1-Tahun, yang bernilai RM399. 

Selain itu, pelanggan pra-tempahan X70 Pro pula akan menerima bar bunyi Bluetooth bernilai dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM400, manakala pelanggan pra-tempahan X70 akan membawa pulang pembesar suara Bluetooth, pengecas pantas dalam kereta, dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM200.
 
Pra-tempahan boleh dibuat di mana-mana E-Store rasmi Vivo (X70 Pro dan X70), dan rakan E-dagang termasuk Lazada (X70 Pro dan X70) dan Shopee (X70 Pro dan X70), serta pengedar sah dan rakan niaga seperti Senheng, senQ, Harvey Norman, Urban Republic, Courts, Thundermatch, Lulu, Chan Furniture dan Sentriq. Siri ini juga akan terdapat di rakan telco rasmi vivo tidak lama lagi. 

Model X70 Pro dan X70 boleh didapati dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn.
Model X70 Pro dan X70 boleh didapati dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn.
Advertisement