Anda di sini

Dunia ‘plot twist’ diangkat ke tahap baharu dalam Syurga Untukmu

 Syurga Untukmu’ setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam di TV3.
MENARIK: Diana Danielle dan Fahrin Ahmad dalam ‘Samarinda : Syurga Untukmu’ setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam di TV3.

SAMA seperti kehidupan kita yang memerlukan drama, drama juga memerlukan ‘plot twist’ sebagai penambah perasa sesebuah karya.

Begitu juga dengan drama yang dimainkan dalam slot Samarinda TV3, setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 10 malam berjudul ‘Syurga Untukmu’ yang sarat dengan emosi, tragedi, dan plot twist.

Drama ‘Syurga Untukmu’ ini merupakan sebuah karya khas Sha’s Media Sdn Bhd di bawah arahan Ayie Mustafa. Ia membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Diana Danielle, Fahrin Ahmad, Julia Farhana, Dato Fizz Fairuz, Yuna Rahim, Ameerul Asyraf, Sefik Khair, Fazlina Dato’ Ahmad Daud, Noralbaniah, Wan Nor Azlin, Rahhim Omar, Azza Elite, dan Umar Dzarif.

Berkisarkan kemelut kehidupan Atiqah (Diana Danielle), seorang gadis dari Kampung Indah yang berpendirian tegas. Atiqah berkelulusan tinggi namun memilih untuk hanya bekerja di kampung kerana ingin menjaga keluarganya terutamanya setelah ibunya tidak mampu berjalan dengan sempurna.

Kehidupan Atiqah mula berubah apabila Adi (Fahrin Ahmad) muncul di kampungnya dan ingin membeli tanah pusakanya untuk dibangunkan. Keengganan Atiqah melepaskan tanah pusakanya, memaksa Adi untuk menggunakan kaedah yang lebih lembut dan halus.

Namun, kaedah lembut Adi iaitu untuk berkawan dengan Atiqah telah menjadi buah mulut orang kampung sehingga membuatkan Jamaliah berang.

Demi menyelamatkan Atiqah, Adi menikahi Atiqah yang ketika itu masing-masing sudah pun menyimpan perasaan terhadap satu sama lain. Selesai pernikahan mereka, Adi tiba-tiba menghilangkan diri dan membiarkan Atiqah melahirkan anak sulungnya, Aiman tanpa mengenal siapa ayahnya.

Jika benar Adi menyayangi Atiqah, mengapa Adi menghilangkan diri? Bagaimanakah kehidupan Atiqah setelah pernikahannya? Apakah status perkahwinan Adi dan Atiqah selepas itu?

Segala persoalan ini akan dijawab dalam drama ‘Samarinda : Syurga Untukmu’ setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam di TV3.

Dapatkan maklumat lanjut drama ini melalui portal hiburan xtra.com.my dan laman media sosial rasmi TV3 Malaysia di Instagram, Facebook, dan Twitter.

Advertisement