Anda di sini

Kumon Malaysia anjur Program Matematik dan Bahasa Inggeris, daftar sebelum 7 November

__alt__
__alt__

KUCHING: Kumon Malaysia menganjurkan Program Matematik dan Bahasa Inggeris yang direka khas untuk anak anda menguasai pemahaman dan memupuk sikap menghargai proses pembelajaran.

Berikan anak anda peluang untuk menghadiri Kelas Matematik dan Bahasa Inggeris Kumon yang bakal memperkukuhkan ingatan terhadap apa yang dipelajari anak anda di sekolah.

Salah satu cara yang paling berkesan supaya anak-anak kita menguasai sesuatu kemahiran, ialah dengan menerapkan ilmu yang dipelajari ke dalam rutin harian mereka.

Proses penerapan ilmu tersebut berjalan dalam keadaan sedar semasa pelajar tersebut sedang menumpukan mindanya terhadap sesuatu aktiviti.

Pengalaman itu disebut sebagai pembelajaran melalui pengulangan.

Dengan mengulangi sesuatu aktiviti secara berterusan sehingga beberapa minggu, aktiviti tersebut akan menjadi semakin mudah sehinggakan secara semula jadinya kemahiran tersebut tertanam di dalam minda.

Justeru, kemahiran tersebut akan tersimpan kekal dalam minda untuk kegunaan pelajar tersebut pada masa hadapan.

Mempraktikkan kemahiran dari semasa ke semasa akan menjadikan laluan saraf otak bekerja dengan lebih baik secara serentak.

Oleh sebab itu, demi meningkatkan prestasi, mereka perlu berlatih dengan kerap dan menerima banyak maklum balas positif supaya mereka boleh berlatih dengan betul, seterusnya menguasai kemahiran tersebut.

Selain itu, tisu penghubung antara neuron dalam otak akan dipertingkatkan untuk membantu sel-sel otak berfungsi dengan lebih baik dan lebih cepat.

Mencabar minda anda untuk mempelajari perkara baharu boleh mengawal otak anda untuk bekerja lebih keras, seterusnya meningkatkan kapasiti memori.

Di samping itu, pertumbuhan set minda berfungsi untuk memupuk keyakinan pelajar mengenai kebolehan mereka untuk berkembang dan menguasai sesuatu.

Apabila pelajar mempunyai pertumbuhan set minda, mereka cenderung untuk menerima cabaran dan belajar daripada cabaran tersebut, lantaran itu meningkatkan keupayaan dan pencapaian mereka.

Kini, Kumon Malaysia bakal mengadakan Kempen Promosi Hujung Tahun Istimewa 2019 di mana anak anda boleh menikmati kelas 1.5 bulan dengan yuran hanya untuk sebulan.

Daftar segera sebelum 7 November dan rebutlah peluang untuk mendapatkan beg Kumon secara percuma.

Untuk mengetahui lebih banyak informasi serta terma dan syarat, sila layari www.kumonmalaysia.com atau hubungi 1800-88-1010.