Anda di sini

Shila Amzah suarakan Puteri Jasmine dalam ‘Aladdin’ versi Bahasa Malaysia

Advertisement
SHILLA

PENYANYI Malaysia, Shila Amzah, akan meminjamkan suaranya untuk filem ‘Disney’s Live Action Aladdin’ yang bakal datang ke dalam Bahasa Malaysia, seperti yang diumumkan oleh The Walt Disney Company baru-baru ini.

‘Disney’s Live Action Aladdin’ merupakan filem aksi hidup asing pertama yang dikeluarkan secara meluas di pawagam dalam Bahasa Malaysia di samping versi Inggeris. Kedua-dua versi dapat ditonton di pawagam bermula 23 Mei.

Naib Presiden Studio, Hiburan Secara Langsung dan Muzik’ (Asia Selatan),Tom Batchelor berkata, “Puteri Jasmine merupakan watak yang mempunyai keberanian dan keazaman diri, kualiti-kualiti yang ditonjolkan oleh Shila Amzah. The Walt Disney Company sentiasa berusaha untuk bekerja sama dengan artis-artis tempatan yang berbakat untuk membawa hiburan berkualiti dan relevan kepada audiens di Malaysia.”

Selain menyu-arakan Puteri Jasmine, Shila juga akan menyanyikan semua muzik dalam filem itu termasuk sebuah lagu baharu, ‘Speechless’ (Raungan Suara).

Lagu baharu ini juga dapat diperolehi sebagai lagu ‘single’ dalam Bahasa Malaysia dan akan dikeluarkan dalam Spotify dan platform muzik lain pada 24 Mei.

Pengeluaran ‘single’ khas juga akan diadakan bagi ‘A Whole New World’, yang akan menyaksikan Shila bergabung dengan pemenang Anugerah Juara Lagu pada tahun ini, Hael Hussaini, untuk menghidupkan lagu klasik ini dalam Bahasa Malaysia.

Versi Bahasa Malaysia bagi ‘A Whole New World’ (Dunia Baru) dapat diperolehi dalam Spotify selain platform muzik lain bermula 24 Mei dan seterusnya.

Aladdin merupakan klasik yang sangat diminati ramai dan amat dikenali rakyat Malaysia. Ia merupakan sebuah filem yang kanak-kanak berusia tiga tahun hingga warga emas berusia 80 tahun dapat tonton dengan seronok sekali.  

Menjelang perayaan Hari Raya dan cuti persekolahan pertengahan tahun, keluarga dapat meluangkan masa untuk menonton kisah yang amat disukai ini bersama anak-anak, ibu bapa dan datuk nenek mereka – satu acara menonton wayang bagi pelbagai generasi.

‘Aladdin’ mula ditayangkan di pawagam Malaysia dalam Bahasa Malaysia dan Inggeris bermula 23 Mei ini.