Anda di sini

Suspek keempat penyelewengan baja direman enam hari

Advertisement
 Pekebun yang juga berkerja sebagai peniaga barang elektrik berusia 50 tahun yang merupakan suspek keempat kes penyelewengan Skim Baja Padi Kerajaan Persekutuan (SBPKP) bernilai kira-kira RM2.54 juta yang dipercayai dilakukan sejak awal tahun lalu direman selama enam hari oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh di Melaka, semalam. — Gambar Bernama
PENYELEWENGAN BAJA: Pekebun yang juga berkerja sebagai peniaga barang elektrik berusia 50 tahun yang merupakan suspek keempat kes penyelewengan Skim Baja Padi Kerajaan Persekutuan (SBPKP) bernilai kira-kira RM2.54 juta yang dipercayai dilakukan sejak awal tahun lalu direman selama enam hari oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh di Melaka, semalam. — Gambar Bernama

MELAKA: Seorang pekebun yang juga bekerja sebagai peniaga barang elektrik menjadi suspek keempat kes penyelewengan Skim Baja Padi Kerajaan Persekutuan (SBPKP), bernilai kira-kira RM2.54 juta yang dipercayai dilakukan sejak awal tahun lalu, direman enam hari oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh semalam.

Perintah reman hingga 29 Nov itu dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Analia Kamaruddin terhadap suspek lelaki berusia 50 tahun  itu.

Suspek yang berpakaian lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tiba di pekarangan kompleks mahkamah, sekitar jam 10.30 pagi diiringi pegawai SPRM, sebelum keluar kira-kira 30 minit kemudian.

Suspek yang ditahan kelmarin, dipercayai bersubahat dengan suspek pertama (pengurus projek Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) menjual dan menggunakan baja untuk kepentingan sendiri.

Bernama sebelum ini melaporkan tiga lelaki masing-masing pengurus projek Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK), pesawah dan peniaga ikan berumur 38, 46 dan 52 tahun direman, sejak tiga hari lalu.

Penahanan keempat-empat suspek itu bagi membolehkan SPRM menjalankan siasatan mengikut Seksyen18 Akta SPRM 2009. — Bernama

Advertisement