Anda di sini

Scha Al Yahya dalam telemovie ‘Cik Keju Ikan Masin’ di TV1

Advertisement
__alt__

PELAKON cantik Scha Al Yahya bakal muncul menerusi telemovie menarik bertajuk ‘Cik Keju Ikan Masin’ yang akan mengisi slot Panggung Ahad di TV1, pada jam 10 pagi ini.

 Membawakan watak utama sebagai Nelya, Scha bakal bergandingan dengan pelakon Nazim Othman dalam drama yang realitinya berlaku dalam masyarakat kita bila perbezaan darjat dan taraf hidup menjadi penghalang hubungan pasangan dan seterusnya mencetuskan perbalahan yang berpanjangan.

 Disampaikan plot kisahnya secara santai dengan menyelitkan unsur komedi, saksikan perjalanan watak mengenai gadis bandar bernama Nelya yang digelar ‘Cik Keju’ dengan jejaka berasal dari desa dikenali sebagai Reza atau dipanggil ‘Encik Ikan Masin’.

 Kisahnya bermula bila kedua pasangan yang miliki banyak perbezaan ibarat langit dan bumi ini telah bernikah tanpa wujud perasaan cinta dan sayang.

 Mereka terpaksa berkahwin atas sebab yang tidak dapat dielakkan.

 Nelya dengan gaya hidup bandarnya berasa amat sukar untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan di desa.

 Termasuklah cuba membiasakan diri makan makanan kampung dan melakukan aktiviti riadah seperti mandi sungai.

 Cabaran disahut Reza untuk ‘membiasakan’ Nelya, anak bandar menjalani kehidupan kampung dan memperkenalkan isterinya itu dengan kehidupan biasa yang dilaluinya sejak kecil.

 Dengan perbezaan latar kehidupan seharian antara keduanya, mampukah mereka meneruskan hubungan yang terjalin? Atau terleraikah ikatan yang baru terbina antara mereka? Turut dibintangi pelakon Anne Ab-dullah, usah ketinggalan menyaksikan drama menarik penuh dengan adegan lucu mencuit hati ini.

Advertisement