Anda di sini

Tiga anggota tentera maut, seorang parah dalam kemalangan

Advertisement

HILANG KAWALAN: Orang ramai melihat kereta jenis Honda yang terputus dua manakala bahagian belakang kereta tercampak kira-kira 30 meter dan mengorbankan tiga anggota tentera dalam kemalangan di Jalan Tanah Putih dekat Batu Tiga di Kuantan, semalam. — Gambar Bernama

KUANTAN: Tiga anggota tentera maut manakala seorang lagi parah selepas kereta yang mereka naiki terbabas dalam kemalangan di Jalan Tanah Putih, Batu 3 di sini tengah malam kelmarin.

Menurut Pemangku Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Negeri Pahang DSP Mohd Noor Yusof Ali, mangsa yang terbunuh Mohd Fahmi Jap, 25, Mohd Ilias Abu Seman, 23, dan Mohd Faizal Zainol, 26.

Rakan mereka yang cedera parah pula ialah Shamzuri Awang, 23, yang kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan.

Beliau berkata kesemua mereka merupakan anggota tentera daripada Rejimen Pertama Kor Amor Diraja (1 KAD) dari Kem Batu 10 di sini.

“Kemalangan berlaku kira-kira jam 11.55 malam tadi (kelmarin), mereka dalam perjalanan ke arah Gambang dari Kuantan.

“Siasatan awal mendapati, sebaik tiba di tempat kejadian kereta jenis Honda yang dipandu Mohd Fahmi terbabas ke kiri jalan sebelum merempuh sebatang pokok lalu termasuk ke dalam longkang di situ,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini semalam.

Mohd Noor berkata akibat kejadian itu tiga mangsa mati di tempat kejadian dan seorang mangsa mengalami kecederaan parah di bahagian kepala.

Mayat kesemua mangsa kemudian dihantar ke HTAA untuk dibedah siasat.

Semasa kejadian hujan lebat, katanya. — Bernama

Advertisement