Anda di sini

Penduduk Hulu Terengganu kecewa tindakan wakil rakyat keluar UMNO

Advertisement

HULU TERENGGANU: Lebih 50 penduduk kampung di sini yang majoritinya anggota  UMNO Hulu Terengganu meluahkan rasa kecewa dengan tindakan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ajil, Ghazali Taib, 52, keluar UMNO.

Mereka berkumpul berhampiran kediaman wakil rakyat berkenaan petang ini dengan membawa sepanduk sebagai tanda kecewa dengan tindakan pemimpin itu.

Seorang penduduk kampung, Mohd Wahid Ngah, 53, berkata perkara sebegini tidak sepatutnya berlaku dan ADUN berkenaan perlu akur dan patuh pada keputusan pucuk pimpinan parti.

Katanya mereka sebagai penyokong setia UMNO sanggup mengorbankan masa, tenaga dan sebagainya bagi memastikan Barisan Nasional (BN) terus kekal memerintah di Terengganu khusus di kawasan mereka sendiri.

“Saya amat kecewa dengan tindakan wakil rakyat (Ghazali) di kawasan ini, kami sanggup memberikan sokongan padu dan kepercayaan kepada beliau untuk membela dan melakukan perubahan di sini namun tindakan sedemikian yang dilakukannya,” katanya.

Bekas Ketua UMNO Cawangan Kampung Jak, Saad Mustafa, 52, menyifatkan tindakan Ghazali itu sebagai bukti beliau bukannya anggota UMNO yang sejati.

“Bagi saya dia bukan seorang ahli parti yang setia, jika tidak dia tidak  akan melakukan keputusan yang terburu-buru tanpa memikirkan kesan di sebalik semua keputusan tersebut dan langsung tidak menghargai sumbangan ahli parti yang lain,” katanya.

Naib Ketua Pemuda UMNO Cawangan Menerong, Mohd Faizal Mustapa, 30, berharap kemelut itu dapat diselesaikan dengan cara terbaik dan berhemah.

“Kami masih mengharap-kan jawapan dan status ke-dudukan sebenar ADUN berkenaan dengan melepaskan jawatan tersebut…mereka juga berharap UMNO pusat serta negeri dapat menyelesaikan kemelut ini dengan secepat mungkin,” katanya.

Ghazali juga merupakan Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Inovasi dan Tugas-tugas Khas negeri. — Bernama

 

Advertisement