Anda di sini

Wanita disyaki dibunuh anak kerana enggan beli telefon pintar

Advertisement

MIRI: Pertengkaran seorang ibu dan anak lelakinya yang dikatakan berkaitan pembelian telefon pintar di sini, malam kelmarin berakhir dengan tragedi apabila wanita itu mati dipercayai ditikam anaknya petang semalam.

Ketua Polis Miri ACP Gan Tian Kee berkata polis menahan remaja berusia 18 tahun itu untuk membantu siasatan selepas menemui mayat wanita berusia 43 tahun itu di dalam keretanya di tempat letak kereta berhampiran sebuah gelanggang tenis di sini pada jam 3 petang.

Beliau berkata polis turut menemui pisau yang disyaki digunakan untuk membunuh wanita itu, yang bertugas sebagai guru tuisyen, di dalam kereta itu.

“Polis menganggap kes bunuh ini selesai…  pertengkaran wanita dan anak lelakinya dari malam tadi (kelmarin) berpunca daripada masalah keluarga,” katanya di sini, semalam.

Gan bagaimanapun tidak menjelaskan secara terperinci masalah keluarga itu tetapi Bernama difahamkan ia berpunca daripada keengganan ibu suspek membeli telefon pintar untuk anak lelakinya yang tidak bekerja itu.

— Bernama

Advertisement