Anda di sini

Tiga lagi lelaki ditahan, wang rompakan RM118,000 ditemui semula

Advertisement

KUALA LUMPUR: Polis menahan tiga lagi lelaki dipercayai mempunyai kaitan dengan kejadian rompak dan bakar van milik syarikat keselamatan membabitkan kerugian RM3.36 juta di Ijok, Kuala Selangor pada 28 Januari lepas.

Polis turut menemui semula wang tunai bernilai RM118,000 daripada suspek berkenaan, yang dipercayai sebahagian daripada hasil rompakan.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata tangkapan terbaru itu menjadikan jumlah tangkapan setakat ini kepada enam orang termasuk tiga pengawal keselamatan yang ditahan pada hari sama semasa kejadian bagi membantu siasatan.

“Tangkapan terbaru ini iaitu tiga lelaki berusia lingkungan 30 dan 40-an ini masing-masing diberkas di Meru, Sekinchan dan Shah Alam.

“Hasil siasatan awal ke atas ketiga-tiga lelaki yang mempunyai rekod jenayah lampau itu, menunjukkan hasil positif dan yakin kes ini dapat diselesaikan cepat dan kita juga sedang menjejak saki baki kumpulan ini,” katanya dalam sidang media di sini semalam.

Dalam perkembangan lain, polis akan merakamkan hari ini keterangan bapa yang telah mengelar hingga mati anak perempuannya berusia tujuh tahun.

Dalam kejadian pada 30 Jan lepas, lelaki itu turut mencederakan dua lagi anak perempuannya berusia 10 dan 12 tahun di rumah mereka di Seksyen 4 Bandar Baru Bangi.  — Bernama

Advertisement